Venter på den officielle jobtilbud

Ved udgangen af den tredje jobsamtale, Helene fik at vide af den leje manager, “Tillykke, jeg vil anbefale dig til stillingen. Forvente et opkald fra HR.” Helene åndede lettet op, fordi hendes jobsøgning på seks måneder var endelig over.
Helene gik lige hjem og ventede ved telefonen hele dagen. Telefonen ringede aldrig.
Ugen nærmede sig sin afslutning, begyndte Helene at blive nervøs. Hun havde ikke hørt fra HR. Hun spekulerede på, hvad der var sket. Hun overbeviste sig selv, at alt var fint, at HR-afdelingen skal have været oversvømmet. Hun var ikke helt sikker på, hvad ville være mere vigtigt end ringer og byde hende ombord, men hun vidste, HR-afdelingen havde en god grund. Helene var trods alt den mest kvalificerede kandidat; den leje manager fortalte hende så.
Dagene gik og stadig Helene hørte intet. Forvirret af situationen, hun spændt kiggede gennem søndag morgen classifieds gad vide hvad var gået galt.
Desværre, det sker for mange jobsøgende. De tilbydes positionen af intervieweren og de hører aldrig fra HR eller det tager måneder før et fast tilbud er lavet.
Men der er trin, kan du tage som jobsøgende at minimere din risiko for at blive trukket på snor med en arbejdsgiver.
En let og ofte oversete skridt er at finde ud af hvad der kommer næste efter hvert interview. Om oprettelse af det næste trin giver dig nogle kontrol over ansættelsen, og hjælper med at undgå de gætteleg. Gøre det til et punkt at forlade hvert interview med en klar forståelse af, hvad du skal gøre og hvad den leje manager er meningen for at gøre.
E-mail, fax eller snail mail en opfølgende brev takke intervieweren for jobtilbud, og at du ser frem til at høre fra HR-afdelingen. At sende en note understreger til intervieweren, hvad du har hørt og hvis der var nogen forvirring fra din side, tvinger intervieweren til at kontakte dig og tage fat på misforståelsen.
Hvis du ikke har hørt fra arbejdsgiveren i tide, kald gentage din interesse i holdning. Her er et eksempel på en effektiv opfølgning opkald: “Tak for din tid og for en meget informativ interview i sidste uge. Baseret på vores sidste diskussion, søger du en udøvende assistent, der kan effektivt tjener som en corporate bindeled, administrere administrative anliggender og støtte organisatoriske mål. Efter en række interviews, du skulle entusiastisk anbefale mig til stillingen, men jeg har endnu at høre fra personaleafdelingen. Widget Corporation er min #1 valg og jeg er meget interesseret i at deltage i dit team. Desværre, jeg vil blive tvunget til at overveje andre muligheder, hvis jeg ikke modtager et tilbud skriftligt senest fredag kl.”
Ved at give en tidslinje du skabe en følelse af uopsættelighed og sætte arbejdsgiveren opmærksom på, at du er i efterspørgslen. Dette kan tilskynde dem til at flytte processen. Men brug kun denne taktik, hvis du virkelig har andre muligheder, fordi fastsætter en frist, som en arbejdsgiver ikke kan opfylde kunne få dig blivetaget i betragtning.
Men jeg anbefaler, at du opfølgning med en telefon ringer, ikke blive en plage og kalde hverdagens. Hvis du nå ud til en arbejdsgiver flere gange uden at modtage en høflighed svar, stoppe ringer og flytte.
Som frustrerende som kan det, skal du altid være professionelle. Husk på, at indtil du er officielt ansat, hver samtale, du har med arbejdsgiveren er en del af interviewet proces.
Afslutningsvis er klar over, at en konkret måske ikke betragtes som en fast jobtilbud. Derfor fortsat jobsøgning indtil du modtager en officiel tilbud. Hvis en arbejdsgiver er interesseret i dig, vil de respektere din tid, returnere dine telefonopkald og gøre en samordnet indsats for at holde dig opdateret.
Spild ikke din tid på at vente ved telefonen. Du fortjener bedre end at.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.