Nye Credit Scoring Model kunne hjælpe millioner

Mark og Beth, en ung gift par i tyverne, fastsat et mål om at købe et hjem inden for de første tre år af deres ægteskab før du starter en familie. De budgetterede og brugt deres penge klogt for at spare op til udbetalingen. Når de har købt noget betales de altid kontant – ingen kreditkort for dem. Hvorfor spilde penge ved at betale renter til et kreditkortselskab?
Inden for to år de havde nået deres opsparing mål og begyndte house jagt. De fandt deres “amerikanske drøm” hjem i et nyt samfund med masser af faciliteter, at virkede perfekt til deres snart-til-være familie. De var opstemt, at deres års besparelse var om at endelig payoff.
Men de løb ind i et stort problem, når de gik shopping for et realkreditlån. Selvom de ikke havde tilstrækkelig indkomst til at gøre afdrag på realkreditlån og nok penge sparet råd til udbetalingen, havde de ingen kredithistorie. Långivere havde ingen FICO score at vurdere deres kreditværdighed for at tilbyde dem et lån. Fair Isaacs Co etableret et kredit pointsystem i 1980-erne, og siden så FICO score har været brugt til at bestemme, hvis nogen vil kvalificere sig til et realkreditlån og den rente, de ville betale.
Over 50 millioner amerikanske voksne falder i samme kategori – de har enten for lidt kredithistorie eller ingen kredithistorie overhovedet. Men nu takket være en ny FICO formel, kaldet FICO ekspansion Score, långivere vil nu have muligheder for at udvide kredit til forbrugerne baseret på ikke-traditionelle kredit data, der er udelukket fra kredit-bureauet rapporter.
FICO ekspansion vil overveje en bred vifte af finansielle transaktioner, herunder betaling aktiviteter såsom leje betalinger, indlånskonti, payday lån, bog eller CD club betaling planer og detailhandel lay-væk planer.
Hvem står til at drage fordel af denne nye scoring model? Enhver, der gør lidt brug af banker, kreditkort eller kontrol af regnskaber. “Kredit underbetjente” hævder Fair Isaac Co, som omfatter unge voksne, lavtlønnede forbrugere, enker eller fraskilte og indvandrere.
Og mens dem i kreditkort og pant industrien ser denne nye scoring model som en potentiel fordel, dem i kredit rådgivning sektor forudse potentielle problemer.
Fair Isaac CEO Tom Grudnowski er begejstrede for virksomhedens nye kredit-scoring ressource. “Denne udvidelse af FICO score giver långivere og andre virksomheder en anden kraftfulde værktøj…, mens udvider servicemuligheder for forbrugere, der har gået glip af muligheder simpelthen fordi de mangler en traditionelle kredithistorie.”
Oppositionen, nemlig gæld og kredit rådgivere, se både gode og dårlige. Nogle forbrugere vil gavne ved at kvalificere sig til billigere kredit ordninger. Dog kunne andre falder bytte for at blive strukket medmindre de får også nogle grundlæggende kredit og gæld uddannelse.
Tom Hicks, en kredit rådgiver i Chicago, bekymrer “med den gennemsnitlige amerikanske husstand på grund af $8,000.00 i kredit gæld, dette kunne åbne døren for andre at finde sig selv ude af stand til at håndtere kredit korrekt. I sidste ende byrden, der påhviler forbrugeren,”siger han.
Fair Isaac Co. anslår, at mindst halvdelen af dem uden traditionelle kredit profiler vil drage fordel af dette nye scoring metode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.