10 principper for sund fornuft Investor

1. Sæt dine penge til at arbejde
Investering handler om at sætte penge til at arbejde på effektive måder at tjene flere penge. Den mest effektive måde at sætte dine penge til at arbejde på lang sigt er i veldrevet, rentable virksomheder. Virksomheder, der er gode forvaltere af dine penge, vil hjælpe dig med at oprette et niveau af rigdom, som du ikke kunne generere ved blot spare dine penge.
2. investeringer er ikke et spil
Mange mennesker fejlagtigt tror i investering på samme måde, de tænker på sport eller spil: et spil. Se CNBC for en dag og du vil se hvad vi mener. Ups nedture, diskant nedture. Aktiemarkedet, over på kort sigt kan levere underholdning værdi og adrenalin rush.
Men investere er ikke et spil. Dit mål er at tjene flere penge, og det viser sig, at på lang sigt, der er intelligent og rationel strategier for at dyrke dine penge. Grunden til at du tjene penge bør faktisk giver mening!
Husk: ikke behandle investerer som et chancespil. Forstå hvorfor din investering gør dig penge er nøglen til at være en fornuftig investor.
3. risiko er relativ
Det er ikke ualmindeligt for finansielle rådgivere til at give meget dårlig rådgivning. En af de mest almindelige stykker af dårlig rådgivning er at spare dine penge på noget som en CD er mindre risikabelt end at investere det i stock aktier. Hvorfor er det ikke rigtigt (det meste af tiden)? Fordi historien fortæller os, at risikoen er relativ. Over en 15-årig periode er det klart mere risikabelt at efterlade penge i en CD end i god bestand. Mens din saldo ikke vil erodere, kunne købekraft af dine penge på grund af inflation og skatter.
Over perioder, der er større end tre år, forstår sund fornuft investor, at, alt andet lige, det bedste sted for penge i aktier.
4. investere i gode selskaber, undgå dårlige virksomheder
Sund fornuft investor overdrager sine penge i virksomheder, der sætter penge til god brug. Gode virksomheder vil bruge penge på effektive måder at producere mere velstand. En af de bedste måder at identificere gode virksomheder er at se på deres forrentning af egenkapital, som er hovedsagelig et mål for, hvor godt de skaber overskud ved hjælp af aktionær investeringer.
5. må ikke betale for meget For en god ting
Selv om du har fundet et godt selskab, ikke investere i virksomheden, medmindre det bliver solgt til en rimelig pris. Ideelt set forsøge at finde gode selskaber, der sælger til underkurs. Ofte gange, bliver du nødt til at gå imod strømmen og købe ind i virksomheder, der er fordel for en grund eller en anden (ofte irrationel) med investere fagfolk. Normalt, er en virksomhed prissat for højt, hvis det er prisen til indtjening ratio er højere end afkastet på egenkapital.
6. frygt følgende af modeluner
Efter crowd kan være katastrofale for den sunde fornuft investor. Oftere end ikke, resulterer det i betalende måde mere end et selskab er værd. Hvis prisen på en virksomhed er dikteret af kortsigtede overflod snarere end langsigtede rationalitet, bør det undgås.
Faktisk sund fornuft investor kan drage fordel af faktum at på kort sigt, aktiemarkedet overflod er ofte irrationel. Hvis drengene på Wall Street er alt for ekstreme i en sell-off for en god virksomhed, skal du være klar til at købe.
7. tid er på din Side: magt compounding interesse
Giv dine penge som meget tid til at vokse som muligt. Hvis dine penge fordobles hvert femte år, ville derefter fem tusind dollars blive til $320.000 i tredive år. Over 10 år, vil det kun blive til $20.000. Stor forskel.
Det virker som magi, men det er ikke. Jo tidligere sætte du dine penge til at arbejde, jo længere det virker for dig, og de mere velstand du genererer. Det gør en masse forstand, hvis du tænker over det. Rigdom er genereret via produktion. Jo længere arbejder din penge i gode selskaber, jo mere tid at producere yderligere fortjeneste; overskud, som du får til at dele. Det fede er at du kan lægge alle dine overskud tilbage for at arbejde, og effektivt har flere penge generere flere profit. Denne proces kan holde iteration, så længe du ikke trække dine penge.
8. nogle gæld er god gæld, men mest gæld er dårlige
Hvorfor betale en gæld, der periodiseres en 5% fradragsberettigede renter, når du kan generere 12% i rente ved at investere dine penge i stedet? Mange mennesker begår fejlen at forsøge at betale ned deres hjem realkreditlån tidligt, men dette er ofte tilrådeligt af flere grunde. Først og fremmest de penge, du betaler til dit realkreditlån er ikke flydende og bliver bundet op i dit hjem, indtil du sælger. Andet er pant ofte fradragsberettigede. Du kan ikke drage fordel af denne skat pause, hvis du undgår interessen.
Når det er sagt, bør de fleste gæld undgås. Aldrig bære kreditkort gæld og forsøge at undgå al gæld, der skal bruges til at købe varer, der afskrives (fx biler, tøj, legetøj). Gæld kan være følelsesmæssigt og psykisk svært at opretholde så kun bære god gæld, hvis det ikke påvirker dig aversely.
9. Hold det simpelt
Altid, altid, altid forstå dine investeringer. Forstår virksomhedens forretningsmodel: hvordan de tjener penge. Hvis forretningsmodellen virker underligt (Læs: Enron) eller komplicerede eller ufokuseret, undgå selskab, selv om det betyder, at du skal undgå fristelsen til at følge mængden.
Virksomheder tjene penge ved at producere produkter og tjenester at mennesker eller virksomheder ønsker og behov. Kontroller, at du forstår hvad produkter og serviceydelser din virksomhed producerer og udvikle for vindings skyld.
10. ansætte disciplineret principper
Investere regelmæssigt og forsætligt. Tvinge dig selv til at sætte dine penge til at arbejde, men ikke bare smide dine penge på investeringer. Vælg dine investeringer klogt. Ikke jage efter modeluner. Bekæmpe dine følelser. Hvis du har lyst til at sælge (markedet gør dårligt), bør du nok overveje at købe og hvis du føler dig som køber (markedet er godt), bør du nok overveje at sælge.
Copyright 2006 Quentin James

Leave a Reply

Your email address will not be published.